اخبار و رویدادها

کاهش صادرات فرش با سیاست گذاری های اشتباه

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 6 دقیقه

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان به عنوان میزبان این برنامه با بیان اینکه فرش، هم به عنوان هنر برای کشور ما و اصفهان اهمیت دارد و هم اینکه از لحاظ اقتصادی نقشی اساسی در زندگی عامه مردم در سراسر کشور ایفا می‌کند، گفت: آنچه اصفهان را از سایر نقاط کشور متمایز می کند چه در برگزاری جشنواره هایی مانند جشنواره قالی فاخر و یا حضور هنر فرش در این استان آن است که، اصفهان در موضوعات مختلف هنری مانند آواز، نقاشی، مینیاتور و … برای خود تمدن و سبکی اصیل و ویژه دارد.

وی با بیان اینکه اصفهان قطعاً در هنر فرش هم سبکی ویژه دارد، اظهار کرد: روح هنری اصفهانی ها باعث می شود همه در این استان حس خوبی به هنرصنعت فرش داشته‌ باشند و همین روح هنری است که باعث می‌شود فرش ایرانی همچنان در دنیا شناخته شود و به آن افتخار کنیم.

کشانی با تأکید بر اینکه ما باید در نمایشگاه فرش و جشنواره قالی فاخر ایران مسئولان استان و کشور را به این نتیجه برسانیم که هنرصنعت فرش، صنعتی متداوم مانند سایر صنایع نیست و در این هنرصنعت برون سپاری ارزی اشتباه است، افزود: صادرات فرش ایران که روزی رتبه اول یا دوم صادرات کشور را به خود اختصاص داده بود و به رقم بالای ۴۰۰۰ میلیارد تومان می‌رسید الان کاهش پیدا کرده و به رقم چهل پنجاه میلیون دلار در سال رسیده و این نشان دهنده آن است که سیاستگذاری ها درباره فرش اشتباه بوده است. رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه دولت باید دست از دخالت در هنرصنعت فرش بردارد گفت: دولت اگر می خواهد در این حوزه قدمی بردارد به قالی بافان کمک کند و تجارت فرش را آزاد بگذارد و اجازه بدهد مردم و فعالان اقتصادی، سرمایه ها و هنرخود را در این عرصه به کار گیرند. وی با ابراز تأسف از معضلاتی که در زمینه صادرات فرش وجود دارد گفت: ما باید به این نتیجه برسیم که فرش صنعتی هنری است و باید بر اساس ارزش هنری و اقتصادی آن صادر شود نه اینکه به آن به چشم کالایی معمولی مانند محصولات پتروشیمی نگاه شود. رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان ابراز امیدواری کرد که با برگزاری نمایشگاه فرش دستباف و گردهمایی قالی فاخر ایرانی در اصفهان شاهد توسعه و رونق تجارت فرش به عنوان صعنتی مهم، قدیمی وهنری در ایران باشیم.

معاون توسعه بازرگانی اداره صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز در این نشست گفت: اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان در راستای اجرای ماده ۱۴ آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی و حمایت از هنر صنعت بزرگ و ارزشمند فرش دستباف و با تکیه بر پیشینه افتخارآمیز اصفهان دراین حوزه، همواره خود را ملزم به حمایت از الزامات قانونی وزارتخانه از هنرصنعت فرش می‌داند و در این راستا از تمامی ظرفیت‌های خود بهره خواهد برد.

کریم سلیمی با اشاره به  برگزاری رویداد جشنواره قالی فاخر ایران اظهار کرد: چنین جشنواره ای که با هدف حمایت از تولید آثار فاخر و نشر و معرفی قالی ایرانی از سال ۱۴۰۱ به میزبانی شهر هنرپرور اصفهان آغاز به کار کرده، می‌تواند منشأ آفرینش و خلق آثار فاخر برای ارائه در عرصه بین المللی باشد. وی افزود: برگزاری این جشنواره در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تجربه‌ ارزشمندی بود که ستاد اجرایی این جشنواره دراستان اصفهان با حمایت و هدایت مرکز ملی فرش ایران و هم‌افزایی سازمان‌ها و دستگاه‌های استانی، از جمله استانداری، اتاق بازرگانی، اتحادیه‌ها، شهرداری اصفهان، شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان و… به آن دست یافت. معاون توسعه بازرگانی اداره صمت استان اصفهان با بیان اینکه بررسی‌های فنی و تخصصی در مورد قالی‌ها، شیوه‌های داوری، شاخص‌ها و فرایندهای اجرایی، مواردی بود که طی جلسات تخصصی در ستاد اجرایی استان و با هماهنگی با مدیران مرکز ملی فرش ایران انجام شد،گفت: این جشنواره باید  هر سال رو به رشد و توسعه باشد و بتواند نظر متخصصان و فعالان این حوزه را جلب کند. وی تصریح کرد: تعداد و تنوع قالی‌های ارائه شده در سال‌های اول و دوم نشان‌دهنده میزان مشارکت خوب استان‌های فعال در حوزه فرش و همچنین عملکرد خوب ستاد اجرایی استان اصفهان در برگزاری این رویداد است. وی ابراز امیدواری کرد در سال جاری این دو شاخص‌ ارتقا یابد و همچنین بر بهبود کیفیت و رتبه قالی‌های عرضه‌شده در این جشنواره تأکید بیشتری صورت پذیرد.

سلیمی با بیان اینکه استان اصفهان در سال جاری میزبان رویداد دیگری در عرصه فرش خواهد بود، عنوان کرد: این رویداد شانزدهمین دوره المپیاد ملی فرش دستباف است که با شرکت دانش آموزان و دانشجویان رشته فرش از سراسر کشور در آزمون‌های تئوری و عملی و در رشته‌های تولید، طراحی، مرمت و رنگ‌رزی برگزار خواهد شد. وی با تأکید بر اینکه این المپیاد اهمیت ویژه‌ای دارد چراکه نسل جوان و تازه‌نفسی که در این رشته تحصیل کرده‌اند یا خواهند کرد، در آن شرکت خواهند کرد، افزود: برگزاری اثربخش این المپیاد و حمایت از آن می‌تواند تأمین منابع انسانی متخصص در حوزه فرش ایرانی را در آینده تضمین کند. از این رو، توجه به نوجوانان و جوانان علاقه‌مند به فرش ایرانی باید در اولویت برنامه‌ریزی‌های مرکز ملی فرش باشد تا در آینده، این هنر با رشد و ارتقای جایگاه خود، در مسیر پیشرفت گام بردارد.

معاون توسعه بازرگانی اداره صمت استان اصفهان خاطر نشان کرد:  همچنین در سال جاری از تاریخ ۷ تا ۱۲ بهمن ماه  بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی فرش دستباف اصفهان با همراهی شرکت نمایشگاه های بین‌المللی اصفهان در دو پروژه بزرگ برگزار خواهد شد. وی افزود: امیدواریم با استعانت از خدواند متعال و هم افزایی مسئولان در استان بتوانیم گام های ارزشمندی در راستای رشد و توسعه اقتصاد هنرصنعت فرش و ارتقای جایگاه فرش دستباف ایرانی در بازارهای بین المللی و داخلی برداریم.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین‌المللی استان اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی فرش اصفهان همزمان با المپیاد ملی فرش و جشنواره قالی فاخر ایران در این استان برگزار می‌شود، گفت: این هم‌زمانی باعث می‌شود که غنای محتوایی نمایشگاه دو چندان شود.

احمدرضا طحانیان با بیان اینکه سال گذشته یکی از بهترین نمایشگاه‌هایی که در استان اصفهان برگزار شد، بیست و ششمین دوره از نمایشگاه بین المللی فرش دستباف بود، اظهار کرد: امسال ثبت‌نام برای شرکت در این جشنواره از ۱۹ آبان آغاز شده و تا ۱۵ دی ادامه خواهد داشت که تا امروز حدود ۸۰ درصد از فضای نمایشگاه تخصیص داده شده است. وی افزود: امسال شعار نمایشگاه «با هر گره اصالت می‌بافیم» است که به زیبایی با هنر صنعت فرش اصفهان هماهنگ است.  طحانیان با بیان اینکه تاکنون ۸ استان حضور خود را در این نمایشگاه را اعلام کرده‌اند، گفت: بیش از ۷۲ هنرمند و استاد فعال در صنعت فرش از سراسر کشور برای شرکت در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده‌اند که بدون شک این نمایشگاه با برنامه‌ریزی‌های دقیق، نشست‌های تخصصی و ده‌ها رویداد جانبی، بی‌نظیرتر از سال قبل خواهد بود. مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین‌المللی استان اصفهان با تأکید بر اینکه فرش دستباف اصفهان تنها نماد این شهر نیست؛ بلکه فرش دستباف، هنر ایران است، خاطرنشان کرد: وقتی در این نمایشگاه شرکت می‌کنید، می‌بینید که هر نقطه از ایران چه ویژگی‌های خاص و زیبایی در تولید فرش دارد.

در پایان این برنامه از پوسترهای سومین جشنواره قالی فاخر ایران و شانزدهمین المپیاد فرش و همچنین بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی فرش دستباف رونمایی شد.

سی‌پرشیا مگ

آدرس کوتاه: https://www.cpersia.com/mag/fa/9890

مطالب مرتبط

فعالیت صد هنرستان تخصصی فرش در کشور

اعظم قهرمانی

رونمایی از قالیچه ابریشمی نفیس منقش به علامت وایپو

اعظم قهرمانی

مدرسه عالی مهارتی صنایع فرش و پوشاک گشایش یافت

اعظم قهرمانی

ارسال نظر

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. ما فرض خواهیم کرد که شما با این مسئله موافق هستید ، اما در صورت تمایل می توانید انصراف دهید. تایید بیشتر بخوانید