نویسنده: نیلوفر علیپور
از فرش دستباف ایرانی با شما حرف میزنیم. شما فرش دستباف را میشناسید و میدانید ایران جایگاه اصلی آن است. شاید از کودکی در خانهتان فرش دستباف داشتهاید یا فقط چند بار فرش ایرانی را در فرشفروشی دیدهاید. اما با همه این حرفها فرش ایرانی را فراموش نمیکنید و هیچوقت هم فراموش نخواهید کرد. چرا که فرش ایرانی با رنگ، طرح و نقش خاصش شما را جذب خودش میکند. با توجه به اینکه در کدام منطقه از ایران زندگی میکنید ممکن است طرح فرش همان منطقه را کم و بیش بشناسید و از سایر نقاط ایران کمترین آگاهی را داشته باشید. اگر شما هم از مخاطبان و علاقهمندان فرش ایرانی هستید و دوست دارید درباره فرش دستباف ایرانی بیشتر بدانید ما خواندن دو کتاب را پیشنهاد میکنیم تا با فرش ایرانی بیشتر آشنا شوید.
کتاب فرش ایران
اگر میخواهید سرنوشت فرش ایرانی را در دورههای باستانی، صفوی، قاجاری و پهلوی بدانید میتوانید فصل نخست کتاب فرش ایران نوشته فضلالله حشمتی رضوی را بخوانید. فضلالله حشمتی رضوی از پژوهشگران فرش ایران است که کتابهای متفاوتی درخصوص تاریخ فرش ایرانی منتشر کرده است.
نویسنده در کتاب فرش ایران شما را با کانونهای بافت فرش ایران نیز آشنا میکند. میتوانید همراه با نویسنده به شهر و روستاهای مختلف مانند تبریز، اصفهان، کاشان، کرمان و سنندج سفر کنید. تا از تنوع و گستردگی فرش ایرانی شگفت زده شوید.
افزونبر اینها شاید برایتان جالب باشد که فرشهای ایرانی در کدام موزههای جهان برای بازدید عموم به نمایش درآمده است. مشهورترین فرش ایرانی که نامش را حتما شنیدهاید فرش اردبیل است که در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن موجود است. در این بخش نیز میتوانید به طور خلاصه بازدیدی مجازی به موزههای جهان داشته باشید.
همچنین در این کتاب میتوانید با مواد اولیه مانند پشم، ابریشم و پنبه، رنگ و نقش و روشهای بافت فرش و اندازههای فرش ازجمله پادری، پشتی، سجادهای، قالیچه و قالی و… آشنا شوید. نویسنده این کتاب را به صورت ساده و قابل فهم برای علاقهمندان به فرش ایرانی نوشته است. شما نیز میتوانید از خواندن این کتاب لذت ببرید. کتاب فرش ایران توسط دفتر پژوهشهای فرهنگی منتشر شده است.
فرش ایران، عمری به درازای تاریخ هنر و فرهنگ ایرانی دارد. شناخت جهانیان از قالی ایرانی، و ستودن آن، ناشی از تلاش و شوریدگی مردمانی است. که ذوق هنری را با جاذبههای پررمز و راز هنر ملی درآمیختند. حدیث فرش ایران، حدیث عاشقان ناشناختهای است که هنر خود را که تنها خودشان به مفهوم آن آشنا هستند، با پیچدگی و تکرار مظاهر نقش و رنگ معنی دادهاند.
فضلالله حشمتی رضوی
کتاب پژوهشی در فرش ایران
اگر کتاب فرش ایران را خواندید و دوست داشتید اطلاعات بیشتری درباره فرش دستباف ایران داشته باشید میتوانید به سراغ کتاب پژوهشی در فرش ایران نوشته تورج ژوله بروید. تورج ژوله از پژوهشگران فرش ایران است که چندین کتاب در مورد فرش منتشر کرده است. کتاب پژوهشی در فرش ایران نسبت به کتاب فرش ایران اطلاعات بیشتری درباره مناطق مختلف ایران به شما میدهد. میتوانید برای آشنایی هر چه بیشتر با مناطق فرشبافی همراه با نویسنده به ایران سفر کنید و با بافت، ابزار، طرح و نقش فرشها آشنا شوید.
همچنین میتوانید با دار و ابزارهای فرشبافی مانند دفتین، قیچی، سیخ پودکشی نیز آشنا شوید. و بدانید در جاهای مختلف این ابزارها چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند. شما برای اینکه بدانید فرشهای کدام مناطق با گره متقارن (ترکی) و کدام مناطق نامتقارن (فارسی) بافته میشود میتوانید کتاب پژوهشی در فرش ایران را بخوانید.
نویسنده این کتاب نیز به زبانی ساده درباره فرش ایران نوشته است. کتاب پژوهشی در فرش ایران میتواند در جهت تکمیل و معرفی هر چه بیشتر مناطق مختلف ایران به شما کمک کند و بعد از آن شناخت کافی از فرش ایرانی به دست آورید. کتاب پژوهشی در فرش ایران توسط انتشارات یساولی منتشر شده است.
اکنون با دو کتاب در مورد فرش دستباف آشنا شدید. شما میتوانید تجربیات و نظرات خود را درباره این کتابهای پژوهشی در فرش ایران و فرش ایران با ما در میان بگذارید. همچنین میتوانید فرشهای دستباف ایران را از فروشگاه فرش دستباف سیپرشیا بهصورت اینترنتی خریداری نمایید.