صادرات فرش دستباف ایرانی در سال 1360 : فرش دستباف در میان دیگر تولیدات صنایع دستی ایران، همواره جایگاه خاصی در بازارهای بین المللی داشته است و جزو مهمترین بخشهای اقتصاد ایران بوده است. زیبایی، دوام، کیفیت، و البته اصالت، از جمله اصلیترین ویژگیهای فرشهای دستباف ایرانی هستند.
میزان صادرات فرش البته در هر سال دچار تغییراتی میشود و دلایل متعددی در آن دخیل است. از جمله مهمترین این دلایل میتوان به میزان عرضه و تقاضا در بازار، روابط با کشورهای مختلف، محدودیتهای اقتصادی و … اشاره نمود. دانستن روند صعودی یا نزولی و میزان صادرات در سالهای مختلف میتواند جالب توجه باشد.
بر همین اساس قصد داریم تا نگاهی داشته باشیم به آمار صادرات فرش ایرانی در سالهای مختلف. بر اساس ترتیبی که پیش بردهایم، در این مقاله قصد داریم تا میزان صادرات فرش ایرانی در سال 1360 را مرور کنیم. یکی از سالهای اوایل جنگ تحمیلی که میتواند مورد توجه بیشتری قرار گیرد. لازم به ذکر است که این آمار بر اساس اطلاعات اعلامی از سوی مرکز ملی فرش ایران تهیه شده است. این مرکز همه ساله میزان صادرات فرش دستباف را بر اساس فروش به کشورهای مختلف اعلام مینماید.
صادرات فرش دستباف ایرانی در سال 1360
همانطور که در جدول مشخص است نرخ صادرات در این سال نسبت به سال گذشته کاهش بسیار فاحشی داشته است. کاهش درآمدهای نفتی ، کاهش تولید ناخالص داخلی، بیکاری 14 درصدی نیروی کار، رشد و گسترش مالکیت دولت در نهادهای اقتصادی سیستم نامناسب قیمت گذراری کالاها و توزیع رشد سریع کسری بودجه دولت افزایش شدید نقدینگی و تورم به همراه رشد شتابان جمعیت از دیگر مشکلات پیش روی کشور در آن برهه بودند.
با توجه به افزایش مجدد قیمت دلار در این سال به 270 ریال، میزان صادرات فرش دستباف در سال 1360 حدود چهل و چهار میلیون دلار بوده است. این آمار نسبت به سال قبل کاهش زیادی داشته است. این بود آمار صادرات فرش در سال 1360 که همانطور که ملاحظه میفرمایید نسبت به سال 59 تفاوت قابل توجهی داشته است. همچنین برای دسترسی به آمار سال 1361 بخوانید : آمار صادرات فرش دستباف در سال 1361
منبع: مرکز ملی فرش ایران