فرح ناز رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران در این مراسم گفت: «طرح و رنگ زیبای قالی کلاردشت به زیبایی این هنر افزوده است. و این فرش حاصل سرپنجههای هنرمندانه زنان و مردان این منطقه است.»
وی خاطرنشان کرد: «ثبت نشان تجاری فرش دستباف کلاردشت مقدمه یک کار بزرگ در کشور است.»
در ادامه عارف مشعشعی، بنیان گذار برند تجاری قالی کلاردشت و صاحب بزرگترین واحد تولیدی فرش دستباف استان مازندران. با اشاره به این که نگاه ما نگاهی فرهنگی و آمیخته به حب و نزدیکی به سرزمین ابا اجدادیمان کلاردشت زیباست. اظهار داشت: اگر فعالیت تجاری هم به صورت گسترده انجام شود، برای اشتغالزایی توسعه و رونق اقتصادی این شهر رقم خورده است. چرا که ما با ارائه قالی کلاردشت که معرف و آیینه تمام نمای فرهنگ و اداب رسوم و تاریخ و طبیعت این منطقه است. سفیری فرهنگی برای از یکی از بکرترین نقاط گردشگری ایران نیز خواهیم بود.
تولید نسلی تازه از فرش کلاردشت
وی افزود: ما فعالیت خودمان را به صورت زیربنایی و پایه شروع کردیم. در اولین گام درباره تاریخ و پیشینه قالیبافی در کلاردشت تحقیق و مطالعه کردیم و سپس برای تکمیل پرونده ثبت جهانی نشان جغرافیایی کلاردشت اقدام کردیم افزود: طی نظر سنجیهای گسترده و میدانی علت عدم استقبال مردم کلاردشت از فرش بومی خودمان رو جویا شدیم، که با بررسی دقیق تمام نظرات، همفکری و تحقیق به رفع موانع عدم استقبال از فرش کلاردشت که سنگینی و غیرقابل شستشو بودن، بوی پشم، تنوع کم و…از جمله آنهاست، بر آمدیم.
مشعشعی تصریح کرد: در آینده نزدیک نسلی تازه از فرش کلاردشت با حفظ اصالت آن، را به بازار عرضه میکنیم و با توسعه تجاری سازی فعالیتهای مجموعه قالی کلاردشت، نسبت به بازاریابی تخصصی فرش دستباف کلاردشت از روشهای گوناگون از جمله بستر سازی، تبلیغات مطالعه میدانی، اینترنتی، سازمانی، شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی، مذاکرات b۲b و حضوری با تجار فرش داخل و خارج تلاش میکنیم تا بتوانیم در صنعت فرش دستباف ایران سهمی موثر داشته باشیم.
منبع: مرکز ملی فرش ایران