نوغان‌داری؛ صنعتی که در سایه غفلت مسئولان از بین رفت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تولیدکنندگان فرش دستباف با اشاره به این‌که صنعت نوغان داری ظرفیت ایجاد اشتغال بیشتر از پتروشیمی دارد گفت: در حال حاضر نوغان داری از بین رفته است و ابریشم را وارد می‌کنیم.

عبدالله بهرامی, مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تولیدکنندگان فرش دستباف در گفت و گویی درباره مشکلات فرش دستباف گفت: یکی از مشکلات فرش، نداشتن شناسنامه فرش است، از دیگر مشکلات بحث مواد اولیه است. در بحث تهیه مواد اولیه حتی یک ریال دولتی پرداخت نشده است. از سوی دیگر کل کالاها در داخل کشور دچار افزایش قیمت شده است؛ تنها کالایی که در ایران افزایش قیمت کمی داشته است فرش دستباف است. نوغان داری از بین رفته است، تا 20 سال گذشته یکی از تولیدکنندگان بزرگ جهان بودیم. نوغان داران حمایت نشدند و تسهیلات به آن‌ها ندادند و اکنون سالیانه نزدیک به 550 تن ابریشم با ارز آزاد وارد کشور می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تولیدکنندگان فرش با بیان این‌که اگر این صنعت حمایت شود بسیار بیشتر از صنعت پتروشیمی می‌تواند برای کشور آورده داشته باشد اظهار داشت:در این صنعت 2 میلیون نفر به صورت فردی و 5 میلیون نفر در مجموع اشتغال دارند. این صنعت بسیار بزرگی است که از صنعت معادن و پتروشیمی بزرگ‌تر است. در این چند ساله اخیر برای حوزه بین‌المللی فرش هیچ اقدامی انجام نشده است. افزایش قیمت مواد اولیه منجر به افزایش قیمت تمام شده فرش منجر می‌شود. 30 درصد قیمت تمام شده فرش، مواد اولیه است. 70 درصد از قیمت تمام شده فرش، هزینه دستمزد است.
بهرامی با بیان اینکه رشد اقتصادی سال‌های گذشته همراه با ایجاد اشتغال نبوده است، تصریح کرد: این مسئله به دلیل سرمایه گذاری در فعالیت‌های غیرمولد و بخش‌هایی است که دارای توان اشتغال‌زایی پایین رخ داده است، چرا که ارتباطات عمودی و افقی این بخش‌ها با سایر فعالیت‌ها بسیار کمرنگ است.

بهرامی با بیان اینکه ایجاد اشتغال نیازمند تقویت بخش‌هایی است که پیوندهای بسیاری با سایر بخش‌های مولد دارند، گفت: تجربه سال‌های گذشته در زمینه طرح‌های اشتغال‌زایی نشان می‌دهد که تسهیلات باید به گروه هایی ارائه شود که در آن‌ها مزیت نسبی در ایجاد اشتغال دارند. وی گفت: صنعت فرش ایران که از قدیمی‌ترین فعالیت‌های اقتصادی کشور است همراه با برند جهانی دارای ارتباطات و پیوندهای مختلف با سایر بخش‌های اقتصادی است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف خاطرنشان کرد: صنعت فرش ایران پیوندهای مختلفی با سایر بخش های مولد اقتصاد دارد و دهک‌های پایین درآمدی را درگیر خود کرده است. به همین دلیل حمایت از فرش دستباف در کنار اشتغالزایی برای حمایت از قشر ضعیف کارگر فعال در این بخش امری ضروری است.
منبع: تسنیم
آدرس کوتاه: https://www.cpersia.com/mag/fa/9122

مظالب مرتبط

تا پیش از پایان سال جاری، اصفهان میزبان سه رویداد ملی برجسته در حوزه فرش دستباف خواهد بود

ارزش افزوده بازسازی و مرمت فرش دستباف

تار و پود فرش ایرانی آرام آرام از هم می‌پاشد

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. ما فرض خواهیم کرد که شما با این مسئله موافق هستید ، اما در صورت تمایل می توانید انصراف دهید. بیشتر بخوانید