مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تولیدکنندگان فرش دستباف با اشاره به اینکه صنعت نوغان داری ظرفیت ایجاد اشتغال بیشتر از پتروشیمی دارد گفت: در حال حاضر نوغان داری از بین رفته است و ابریشم را وارد میکنیم.
عبدالله بهرامی, مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تولیدکنندگان فرش دستباف در گفت و گویی درباره مشکلات فرش دستباف گفت: یکی از مشکلات فرش، نداشتن شناسنامه فرش است، از دیگر مشکلات بحث مواد اولیه است. در بحث تهیه مواد اولیه حتی یک ریال دولتی پرداخت نشده است. از سوی دیگر کل کالاها در داخل کشور دچار افزایش قیمت شده است؛ تنها کالایی که در ایران افزایش قیمت کمی داشته است فرش دستباف است. نوغان داری از بین رفته است، تا 20 سال گذشته یکی از تولیدکنندگان بزرگ جهان بودیم. نوغان داران حمایت نشدند و تسهیلات به آنها ندادند و اکنون سالیانه نزدیک به 550 تن ابریشم با ارز آزاد وارد کشور میشود.
بهرامی با بیان اینکه ایجاد اشتغال نیازمند تقویت بخشهایی است که پیوندهای بسیاری با سایر بخشهای مولد دارند، گفت: تجربه سالهای گذشته در زمینه طرحهای اشتغالزایی نشان میدهد که تسهیلات باید به گروه هایی ارائه شود که در آنها مزیت نسبی در ایجاد اشتغال دارند. وی گفت: صنعت فرش ایران که از قدیمیترین فعالیتهای اقتصادی کشور است همراه با برند جهانی دارای ارتباطات و پیوندهای مختلف با سایر بخشهای اقتصادی است.
همچنین بخوانید: نخستین جشنواره خلاقیت و نوآوری فرش نوین یزد برگزار شد