کتاب «قالی‌های عشایری جنوب ایران» منتشر شد

زیر یک دقیقه زمان برای مطالعه

«قالی‌های عشایری جنوب ایران» نوشته‌ی جیمز اپی توسط طاهره نوری کوچی ترجمه و توسط انتشارات نامه‌ پارسی چاپ شده است. طاهره نوری، دانش آموخته فرش دستباف و مترجم کتاب امیدوار است که این کتاب همچون چراغی فرا راه پژوهشگران فرش دستباف عشایری باشد.

جیمز اپی متولد سال ۱۹۳۹ میلادی در ایالت اوهایو آمریکا است. وی از طریق نوشته‌های گئورگی ایوانوویچ گورجیف با سنن فرشبافی آسیا آشنا می‌شود و در پی مطالعه‌ی نظریات گورجیف درباره‌ی تاریخچه‌ی کاربرد نواها در زمان ساخت بناهای باشکوه معماری اسلامی و نیز کتاب معماری ایرانی اثر آرتور پوپ شیفته‌ی معماری اسلامی شده و رهسپار تبریز، اصفهان و سپس شیراز می‌شود. در بازار وکیل شیراز با قالی‌های عشایری جنوب ایران آشنا می‌شود و این آشنایی او را به دنیای باشکوه هنر قالی بافی عشایری سوق می‌دهد. در ادامه‌ی مسیر زندگی عاشقانه در این دنیای شگفت‌انگیز و لبریز زیبایی به پژوهش و نیز تجارت مشغول می‌شود.

جیمز اپی در این کتاب ارزشمند، دیدگاهی منحصربه فرد از بافته‌های خارق‌العاده‌ی پنج گروه اصلی عشایر جنوب ایران ارائه می‌دهد. قالی‌های این مردمان عشایر و روستانشین سال‌ها اشتباه نام‌گذاری شده و همگی با نام‌های تجاری نه‌چندان دقیق شناخته شده‌اند. وی برای اولین بار بافته‌های آنان را کاملاً مشخص و تعریف می‌کند. تفاوت‌ها و شباهت‌های بافته‌های اتحادیه‌های ایلی قشقایی و خمسه و ایلات لر، بختیاری، افشار و بسیاری زیرگروه‌های عشایری دیگر به کمک تصاویر رنگی باکیفیت و توضیحات روان در کتاب به ثبت رسیده است. همچنین شواهدی از تأثیر شیوه‌های قالی بافی متقدم و متأخر در قالی‌های عشایری ارائه شده‌اند.

سی‌پرشیا مگ

آدرس کوتاه: https://www.cpersia.com/mag/fa/7785

مظالب مرتبط

۱۴۲ هزار دلار فرش دستباف از استان مرکزی صادر شد

از تأکید بر اهمیت حفظ جایگاه فرش دستباف تا درخواست لغو تعهد ارزی برای صادرکنندگان

آغاز به‌ کار نمایشگاه تخصصی فرش دستباف در زنجان

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه شما استفاده می کند. ما فرض خواهیم کرد که شما با این مسئله موافق هستید ، اما در صورت تمایل می توانید انصراف دهید. بیشتر بخوانید