تقی پورمحمودی از گرانی و کمبود نخ و مواد اولیه برای تولید فرش دستباف خبر داد و گفت: فروشندگان نخ به بهانههای مختلف بالا رفتن قیمت دلار از فروش مواد اولیه نظیر نخ به قالیبافان امتناع میکنند. قیمتها را هر روز بالا میبرند و این موجب فشار مضاعف به قالیبافان این صنعت شده است.
وی همکاری نکردن بانکهای عامل برای پرداخت وام به قالیبافان را از دیگر مشکلات این صنف عنوان کرد و گفت: بانکهای عامل از پرداخت وام به این قشرامتناع نموده و در حال حاضر اتحادیه بخاطر همکاری نکردن بانکها نمیتواند وامهای ضروری برای قالیبافان پرداخت کند.
پورمحمودی تعداد قالیبافان بیمه شده را فقط ۲۸۰۲ نفر اعلام کرد و گفت: متأسفانه از سال ۹۲ بیمه تامین اجتماعی قالیبافان قطع شده است. مسئولین تامین اجتماعی اعلام میکنند بودجه ندارند و چندین بار در این خصوص نامه نگاری شده و وعدههایی داده شد اما تاکنون عملی نشده است. این بی مهریها نسبت به قالیبافان خوی در حال حاضر ادامه دارد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف خوی با بیان اینکه در شهرستان خوی تعداد ۶ هزار ۳۰۰ کارگاه قالیبافی مشغول کار هستند، تصریح کرد: حدود ۲۵ هزار نفر در این کارگاهها مشغول فعالیت و تولید فرش دستباف هستند.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خوی همچنین گفت: در زلزله ۵.۹ ریشتری خوی بیش از یک هزار کارگاه قالیبافی بین ۲۰ تا ۸۰ درصد خسارت دیدهاند.
پورمحمودی با بیان اینکه فرش ماهی تولید خوی جزو برند معتبر جهانی است که ثبت جهانی شده است، تصریح کرد: مشکلات قالیبافان نیازمند رسیدگی است. لذا ضروری است مسئولین یاریگر قالیبافان صنعت فرش دستباف خوی باشند.
منبع: ایسنا
همچنین بخوانید: سومین موزه فرش کشور در بیجار راهاندازی میشود